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Macarons au Pain D'épices

Macarons au Pain D'épices

                            

NIVEAU

PORTION

12-16 Macarons

TEMP

2 Heures

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Ingrédients

  • 100 grammes de sucre granulé
  • 100 grammes de blancs d’œufs
  • 105 grammes de farine d’amandes
  • 105 grammes de sucre à glacer
  • 1/2 c. à thé de Fécule de Maïs Fleischmann's®
  • 1/4 c. à thé de gingembre
  • 1/4 c. à thé de cannelle
  • ¼ c. à thé de muscade
  • Préparation de colorante brune pour aliments
  • Crème au beurre à la vanille, pour la garniture
  • Chocolat blanc fondu, pour dégouliner
  • Red & green sprinkles, to finish

PRODUITS

Macarons au Pain D'épices

Méthode

  1. Line 2 baking sheets with parchment paper. Using a double boiler over low heat whisk together the sugar & egg whites until sugar dissolves, about 2 minutes.
  2. Transfer to the bowl of a stand mixer fitted with the whisk attachment & beat on medium until stiff glossy peaks are formed.
  3. Sift together almond flour, powdered sugar, cornstarch, ginger, cinnamon & nutmeg. Gently fold mixture into the egg whites. Add brown food colouring if desired. Continue folding until batter resembles soft serve ice cream.
  4. Transfer filling to a piping bag fitted with a round piping tip & pipe 1-inch rounds on the prepared baking sheet.
  5. Bang the pans on the counter to release air bubbles & pop any remaining air bubbles with a toothpick.
  6. Laisser reposer les macarons à la température ambiante pendant au moins 30 minutes ou jusqu’à la formation d’une peau sur l’extérieur. Préchauffer le four à 310 °F.
  7. Cuire au four pendant 15 à 20 minutes (une plaque à la fois), donner un demi-tour à la plaque à chaque 5 minutes.
  8. Remove from the oven & let cool for 30 minutes before removing them from the pan.
  9. To the flat side of the macaron add a dollop of buttercream & gently press together a second macaron to form a sandwich.
  10. Drizzle the top with white chocolate & finish with sprinkles.

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